Spring naar content

Capelle – Krimpen aan den IJssel praten over morgen

Onder het motto Praat vandaag over morgen organiseren zes ouderenzorgorganisaties uit de regio Capelle en Krimpen aan den IJssel gesprekken met inwoners uit de regio. Tijdens deze gesprekken staat de toekomst van de ouderenzorg centraal. Wat vindt u belangrijk in de zorg voor ouderen? Welke verwachtingen heeft u voor uzelf of voor uw naaste(n)?

Nederland vergrijst in snel tempo. Dat vraagt iets van ons allemaal. Van zorgorganisaties, van bedrijven, van de overheid en van inwoners. Het vraagt iets van hoe we de zorg organiseren en wat we voor elkaar doen. Om hierop goed voorbereid te zijn, willen de zorgorganisaties nu al met inwoners in gesprek gaan.

Wat willen de ouderen nu en in de toekomst en hoe kunnen wij hierop inspelen? De zes zorgorganisaties gingen de afgelopen maanden in gesprek met Capelle- en Krimpenaren over wat zij willen op het gebied van de ouderenzorg en in hoeverre jongeren en ouderen met dit thema bezig zijn. De gesprekken zijn input voor het evenement ‘Morgen gebeurt het’, dat op 22 september in samenwerking met Themater plaatsvond.