Spring naar content

over morgen tools

Hier vind je handige tools voor het gesprek over morgen. Met wie ga jij het gesprek aan?

Factsheet ‘Nederland is nog niet klaar voor de oude dag’

We worden met elkaar steeds ouder. In opdracht van ActiZ werd onderzoek gedaan naar hoe mensen kijken naar hun oude dag. De conclusie? We denken en praten er nog nauwelijks over. Voorbereid zijn we al helemaal niet. Simpelweg omdat we niet weten wát we kunnen doen, of omdat we er nog niet aan willen denken. De vergrijzing en de uitdagingen in de zorg maken dat we dit moeten kantelen. Dat we eerder nadenken over onze eigen toekomst, over morgen.
downloaden

Gesprekskaarten

We roepen iedereen in Nederland op om in gesprek te gaan over morgen. Deze gesprekskaarten helpen je daarbij. Wat verwacht jij straks van je partner, je ouders, je buurvrouw? Wat kun jij betekenen voor ouderen in jouw omgeving? Welke rol speelt technologie? Wanneer ben je eigenlijk oud? Deze gesprekskaarten leggen je prikkelende vragen, dilemma’s en stellingen voor. Met wie ga jij het gesprek over morgen aan? Je kunt de gesprekskaarten hier downloaden. Vragen? mail dan naar communicatie@actiz.nl
downloaden

Social media toolkit

Via social media proberen we zo veel mogelijk Nederlanders te bereiken met onze boodschap. We hopen dat alle partijen of personen die zich inzetten voor de toekomst van de zorg voor ouderen 'Over Morgen' als label gaan gebruiken. In deze social media toolkit vind je posts en stories voor social media en een uitleg met kernboodschap, kanalen en voorbeeldteksten. Deel je mee?
downloaden

Het ‘Praat vandaag over morgen’-bankje

Het 'Praat vandaag over morgen'-bankje is dé plek voor een goed gesprek over ouder worden. Het bankje, gemaakt van duurzaam karton, kan je hier voor €75,- bestellen. Let op: dit is (voorlopig) alleen voor leden van ActiZ.
bestellen

Campagnemateriaal

Voor de campagne zijn ook posters en ansichtkaarten ontwikkeld. Leden van ActiZ ontvangen deze per post, andere stakeholders en partners kunnen de drukwerkbestanden van deze middelen hier downloaden.
downloaden

Factsheet publieksonderzoek

Hoe wil Nederland oud worden? Die vraag stond centraal in een onderzoek dat ActiZ in 2019 deed onder de Nederlandse bevolking. Wat verwachten Nederlanders van de toekomst van de zorg voor ouderen? En in hoeverre zijn ze nu al bezig met hun eigen oude dag? De belangrijkste resultaten van dat onderzoek lees je in deze rapportage.
downloaden