Spring naar content

Auke (72) uit Franeker

“Na mijn pensioen besefte ik pas hoe belangrijk werk voor me was. Ik had veel tijd en energie, maar verveelde me toch. Gelukkig werd mijn verveling opgemerkt door mijn vrouw en kinderen. Zij dachten met me mee over hoe ik mijn tijd kon indelen. Mijn kinderen brachten me in contact met een festival in Leeuwarden.

Als oud-timmerman werd ik daar met open armen ontvangen. Er moet enorm veel geklust worden in de aanloop naar een festival. Denk aan de podia, aankleding en barren. Ik help ze daarmee. Maar het leukste vind ik om mijn kennis over te brengen op een nieuwe generatie timmerlieden. Het werk en de contacten die ik daar heb, hebben alle verveling weggenomen. Ik heb het zelfs weer druk! En ik leer ook nog eens nieuwe muziek kennen, en dat op mijn leeftijd.”

Begin op tijd het gesprek over zorg, wonen en fit blijven.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar wie straks ook vol van het leven wil blijven genieten, praat vandaag over morgen. Bijvoorbeeld over wat je voor elkaar kunt doen als er later zorg nodig is, of het huis waar je nu woont nog bij je past of hoe je fit blijft. Wat vind jij belangrijk voor later?

Begin op tijd het gesprek. Gebruik de gesprekskaarten en praat vandaag over morgen.