Spring naar content

Ellen & Arno (63 & 64) uit Tilburg

“We zijn druk bezig met de zoektocht naar een geschikte woning voor onze oude dag. Een andere woning zal enorm wennen zijn, maar nu hebben we nog de fysieke en mentale mogelijkheden om zelf te verhuizen. Onze ouders zijn te laat verhuisd en dat had grote impact op hun, maar ook op onze levens. De huidige situatie op de woningmarkt maakt verhuizen naar een passende woning voor senioren lastig.

Maar het praten over onze oude dag en het verhuizen naar een andere woning is dus geen taboe. Onze kinderen zijn net als ons gehecht aan het huis. Maar ze hebben ook meegekregen hoe vervelend het bij hun opa’s en oma’s was. Het besef dat het een stap is die we hoe dan ook moeten zetten, is groot en dat maakt het een logische en gemakkelijke stap.”

Begin op tijd het gesprek over zorg, wonen en fit blijven.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar wie straks ook vol van het leven wil blijven genieten, praat vandaag over morgen. Bijvoorbeeld over wat je voor elkaar kunt doen als er later zorg nodig is, of het huis waar je nu woont nog bij je past of hoe je fit blijft. Wat vind jij belangrijk voor later?

Begin op tijd het gesprek. Gebruik de gesprekskaarten en praat vandaag over morgen.