Spring naar content

Fiona (71) uit Castricum

“Ik ben enkele jaren geleden van Amsterdam naar Castricum verhuisd. Mijn man en ik vonden daar een passende woning. Maar eigenlijk is deze nu niet meer geschikt: als ik ’s nachts naar de wc moet, moet ik een trap af. Het gaat nu nog goed, hoe doe ik dat straks? Gelukkig sport ik veel om zo lang mogelijk fit te blijven.

Het liefst ga ik met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten samenwonen. Ik vind het belangrijk dat ik mensen om me heen heb. Ook is het fijn als er plek is voor eventuele mantelzorgers of een van mijn (bonus)kleinkinderen om te logeren en buitenruimte.

Met mijn kleinkind praat ik hier regelmatig over. Maar dan wil ik haar ook iets meegeven. Denk na over je toekomst en ga het gesprek hierover aan! Voor jullie grootouders, maar ook voor jezelf.”

Begin op tijd het gesprek over zorg, wonen en fit blijven.

Het lijkt misschien nog ver weg, maar wie straks ook vol van het leven wil blijven genieten, praat vandaag over morgen. Bijvoorbeeld over wat je voor elkaar kunt doen als er later zorg nodig is, of het huis waar je nu woont nog bij je past of hoe je fit blijft. Wat vind jij belangrijk voor later?

Begin op tijd het gesprek. Gebruik de gesprekskaarten en praat vandaag over morgen.