Spring naar content

Leven Lang Leven-event: 12 pioniers presenteren innovaties voor de ouderenzorg  

Meld je aan! Op vrijdag 15 januari 2021 presenteren twaalf pioniers hun innovatieve ideeën voor de ouderenzorg tijdens het Leven Lang Leven event. De beweging Leven Lang Leven, een initiatief van o.a. Kennisland, gaat over fijn ouder worden en de toekomst van de zorg voor ouderen. In 2020 werden via een challenge nieuwe ideeën verzameld, de meest kansrijke inzendingen werden geselecteerd voor het Leven Lang Leven-pioniersprogramma. Dit programma loopt met het Leven Lang Leven event op 15 januari 2021 ten einde.

Het event

Het event start om 9.30 met een introductie op de Leven Lang Leven beweging. Daarna gaat Conny Helder, bestuurder bij TanteLouise en ActiZ, als keynote spreker in op het maatschappelijke debat over de toekomst van de ouderenzorg.

Tijdens het event pitchen de pioniers hun sociale innovaties aan het publiek. In deelsessies kunnen deelnemers in gesprek met de pioniers de initiatieven helpen verder te brengen. Het event is voor iedereen met een hart voor vernieuwing in de ouderenzorg.

Het pioniersprogramma

Via een landelijke challenge daagde Leven Lang Leven iedereen uit om radicaal nieuwe ideeën in te zenden omtrent fijner oud worden én zijn. De meest kansrijke inzendingen werden geselecteerd voor het pioniersprogramma, waarin deelnemers met professionele begeleiding en ontwikkelbudget hun concept concreet gingen uitwerken en realiseren.

Vervolg

Het event op 15 januari is de aftrap van de volgende fase van Leven Lang Leven. De beweging richt zich verder op pioniers die werkzaam zijn in de verpleeghuiszorg, omdat zij de zorg van binnenuit kunnen innoveren.

Meer weten of inschrijven?

Ga naar Leven Lang Leven om meer te lezen over het event of het programma te bekijken. Gelijk aanmelden? Dat kan hier!