Spring naar content

‘Morgen gebeurt het’

Op woensdag 22 september kwamen ruim 120 inwoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel naar het Isala Theater voor de Themater-avond ‘Morgen gebeurt het’. In de livestream keken nog eens 155 mensen mee. Tijdens de avond gingen panelleden in gesprek over de toekomst van ouder worden in de regio en de rol die diverse organisaties, zoals zorg, welzijn en gemeente, daarin moeten spelen.

 

De avond opende met een korte video: Hoe ziet Nederland eruit in 2040? En wat betekent dat voor de inwoners van Capelle en Krimpen aan den Ijssel. Daarna vertelde Jolanda Lindenberg, senior onderzoeker bij Leyden Academy, over de sociaal-maatschappelijke positie van ouderen en de beeldvorming van ouder worden. Wat blijkt? We willen allemaal anders ouder worden.

 

In een panelgesprek werd gesproken over wonen in de regio, de rol van het sociale netwerk en de inzet van technologie. Dagvoorzitter Frenk van der Linden zocht de interactie op in de zaal en veel inwoners uitte hun ideeën over de toekomst van de ouderenzorg en stelden hun vragen aan de panelleden. Binnenkort verschijnt op deze pagina een uitgebreid verslag van de avond en een vooruitblik naar het vervolg van het gesprek over ouder worden in Capelle en Krimpen aan den IJssel.